قسمت چهاردهم عزت نفس :

ادامه ویژگیهای افراد با عزت نفس پائین :

۱۹- افراد با عزت نفس پایین قانون تجسم را یا نمیدونن یا باور ندارن و در کارهاشون میخوان که با اصرار و پافشاری به نتیجه برسن.

اما افراد با عزت نفس بالا این قانون را میدونن و نهایت استفاده را از اون میکنن. اونها وقتی میخوان کاری را انجام بدن، چند دقیقه قبل از انجام کار، در ذهنشون تجسم میکنن و خود را در حالی میبینن که دارن کارشون را به بهترین نحو ممکن انجام میدن و بهترین نتیجه را هم گرفته اند و بعد در واقعیت به راحتی به اهداف و نتایج دلخواهشون میرسن.

۱۹- افراد با عزت نفس پایین توانایی تمرکز روی نقاط مثبت خود، چیزهای خوب و خواسته هاشون را ندارن.

اینها افرادی هستن که مدام گذشته و ناملایمات و شکست هایی که خورده اند را مرور میکنن. اما افراد با عزت نفس افرادی هستن که تمام تمرکزشون را روی داشته هاشون و نقاط مثبتشون میذارن و میدونن که گذشته دیگه گذشته و فکر کردن به گذشته هیچ دردی را از اونها دوا نمیکنه و احساس و حالشون را هم خراب میکنه.

۲۰- افراد با عزت نفس پایین مدام نق میزنن و زمین و زمان را مقصر ناکامی ها و مشکلاتشون میدونن و نمیخوان مسئولیت زندگیشون را به عهده بگیرن، در حالی که افراد با عزت نفس، از اونجا که به خودشناسی رسیده اند و توانایی ها و نیرو های درونشون، و صد البته قوانین را میدونن، خودشون مسئولیت زندگیشون را به عهده میگیرن و باور دارن که میتونن زندگی خودشون را بسازن.

اگه می خواهید عزت نفستون رشد کنه، باید مسئولیت تمام ابعاد زندگیتون، اعم از مالی، روابط، کسب و کار، سلامتی و ……..، را خودتون به عهده بگیرید و اگه مشکلی پیش اومد، خودتون حلش کنید.

۲۱- افراد با عزت نفس پایین نمیتونن قربون صدقه خودشون برن، نمیتونن توی چشم های خودشون نگاه کنن و به خودشون بگن : مهمترین فرد زندگیم، سلام، خیلی دوستت دارم.

ولی افراد با عزت نفس بالا حداقل روزی یکبار جلو آیینه می ایستن و توی چشم های خودشون نگاه میکنن و به خودشون میگن دوستت دارم و خودشون را واقعا دوست دارن و برای خودشون بیشتر از همه ارزش و احترام قائل میشن. شما هم اگه دوست دارید عزت نفستون رشد کنه، باید این کار را انجام بدید. جلو آیینه به خودتون نگاه کنید و قربون صدقه خودتون برید. این کار خودخواهی نیست، این عزت نفس شماست. البته در ابتدا که می خواهید این کار را انجام بدید، ممکنه براتون سخت باشه اما با چند بار تکرار، عادت میکنید و واقعا حس خوبی را تجربه خواهید کرد.

عزت نفس یعنی اینکه در عین حالی که برای دیگران ارزش و احترام قائل هستیم، برای خودمون هم ارزش و احترام قائل باشیم و حتی بیشتر از دیگران. اینجوری، دیگران و جهان هم برای ما ارزش قائل میشن.

۲۲- افراد با عزت نفس پایین مهارت های ارتباطی را خوب بلد نیستن یا در ارتباطات ضعیفن.

این افراد چون خوب نمیتونن با دیگران ارتباط برقرار کنن، در ارتباطات یا شکست میخورن یا نمیتونن ارتباط صمیمی و دوستانه ای ایجاد کنن. در نتیجه از طرف دیگران طرد میشن و این سیکل همینجور ادامه پیدا میکنه و باعث پایین تر آمدن عزت نفسشون میشه، اما افراد با عزت نفس، خوب بلدن با دیگران ارتباط برقرار کنن و مراوده داشته باشن. هر جایی برن، با هر کسی میتونن ارتباط برقرار کنن و در نتیجه از طرف دیگران پذیرفته میشن و دوست داشتنی هستن و این سیکل باعث بالاتر رفتن عزت نفسشون میشه.

۲۳- افراد با عزت نفس پایین توانایی ( نه ) گفتن و ( نه ) شنیدن را ندارن.

اگه کسی در مساله ای یا کاری به این افراد نه بگه، به هم میریزن و پیش خودشون شروع به افکار و گفتگوهای منفی میکنن و به خودشون میگن: طرف، من را دوست نداره و برام ارزش قائل نیست و یا شاید من آدم ارزشمندی نیستم و هزاران فکر منفی دیگه. که متاسفانه ادامه دار هم هست و حتی باعث میشه روی نوع رفتار او با آن شخص که کلمه نه را گفته، هم اثر بذاره. در صورتی که شاید ماجرا اصلا چنین نبوده. شاید اون شخص واقعا نمیتونسته، یا مشکل داشته و یا از عهده اش بر نمیومده و دهها دلیل دیگه.

افراد با عزت نفس بالا وقتی از کسی نه میشنون، سعی میکنن او را درک کنن و مثبت به قضیه نگاه کنن.

۲۴- افراد با عزت نفس پایین تلاش میکنن تا اعمال و رفتارشون را برای بقیه توضیح بدن.

در صورتی که اصلا اینطور نباید باشه. افراد با عزت نفس اعتقاد دارند که : ما به این دنیا اومدیم تا به شیوه خودمون زندگی کنیم و هیچ نیازی نیست تا کارمون را به دیگران توضیح بدیم.

اونها اصلا نیازی نمیبینن که به خاطر رفتارشون، عملکردشون و تصمیماشون به کسی توضیح بدن، مگر اینکه بخوان از فردی که آگاهتر از خودشون هست مشورت بگیرن.

۲۵- افراد با عزت نفس پایین خیلی زیاد به تقدیر و سرنوشتشون اعتقاد دارن.

اما واقعیت اینجوری نیست. افراد با عزت نفس میدونن که نتایجی که در زندگی کسب میکنن به خاطر افکار، باورها و اعمالیه که انجام میدن و اعتقاد راسخی دارند مبنی بر اینکه حاکم سرنوشت خودشون هستن و میتونن خالق زندگیشون باشن و این بالاترین حد عزت نفسه.

۲۶- افراد با عزت نفس پایین برای مسائل پیش پا افتاده، خیلی زود عصبی میشن و پرخاشگری میکنن.

اونها افرادی هستن که احساس ناتوانی و بی ارزشی میکنن. اما افراد با عزت نفس خیلی آرام هستن و در مقابل مسائل، حتی بزرگ، عصبانیت و پرخاشگری نمیکنن و سعی میکنن با آرامش مساله را حل کنن.

۲۷- افراد با عزت نفس پایین مرتب از دیگران انتقاد میکنن و تلاش میکنن تا دیگران را تخریب کنن به خصوص افرادی که از آنها موفقترند.

این ها به این دلیل این کار را انجام میدن که میخوان دیگران را کوچک کنن تا حقارت خودشون به چشم نیاد. اما از این نکته غافلند که خودشون حقیرتر میشن.

افراد با عزت نفس مرتبا از دیگران تعریف میکنن، چون خودشون هم همین ویژگی ها را دارن و خلاء ندارن که بخوان دیگران را کوچک کنن یا با اونها جور دیگه ای رفتار کنن.

دوستان، این ۲۷ مورد تعدادی از ویژگی های افراد با عزت نفس پایین بود. که اگه ما فقط همین چند مورد که گفتم را مد نظر قرار بدیم و برعکس اونها انجام بدیم، عزت نفسمون شروع  به رشد کردن میکنه.

البته من چند ویژگی دیگه، از افراد با عزت نفس پایین نام میبرم تا شما درک بهتری از این افراد داشته باشید:

آنها بسیار مایوس و بدبین هستن، از زمین و زمان شاکیند، تندی و کج خلقی اونها از دیگر افراد بیشتره، ولخرج و اسرافکارند، و آدمهای ضعیفی هستن.

دوستان عزیز، همونطور که دیدید، عزت نفس و اعتماد به نفس دو ویژگی بسیار مهم در زندگی هستن که اگه ما بتونیم این دو مهارت را در خودمون به وجود بیاریم و تقویت کنیم، زندگیمون از هر لحاظ سلامت تر خواهد بود. نکته ای را، اینجا لازم میدونم که بگم و اون اینه که : درسته که عزت نفس و اعتماد به نفس در زندگی بسیار مهمه و در همه جنبه های زندگی نقش بسیار مهمی داره، ولی چیزی نیست که نبودشون آدم را بکشه. همونطور که بسیار انسان هایی در دنیا هستن که بدون داشتن این دو ویژگی دارن زندگی میکنن. ولی مساله اینجاست که اونها زندگی خوبی ندارن، سلامت روان ندارن، از نظر مالی به اون جایگاهی که میتونستن برسن، نرسیده اند و از لحاظ اجتماعی  اونقدری که باید،  محبوب و پذیرفته نیستن.

بنابراین، شاید این دو ویژگی حکم مرگ و زندگی را نداشته باشن، اما داشتن اونها به ما کمک میکنه که در همه جنبه های زندگی بهتر عمل کنیم و عملکرد بهتری داشته باشیم: در روابط، کسب و کار، اجتماع و هر زمینه ی دیگری.

اگه در مورد این مطلب نظر یا تجربه ای دارید که فکر میکنید میتونه مفید باشه، خوشحال میشم نظر یا تجربه تون را از طریق کادر پائین همین صفحه برامون ارسال کنید.

تا قسمت بعد یا حق…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جایگاه بنر

محتوای دلخواه