سبکهای درآمدی

دوست عزیز: دونستن سبکهای درآمدی میتونه به ما کمک کنه تا تصمیمهای بهتری برای انتخاب یا تغییر شغل بگیریم.

در ایران قبلا چهار تا سبک درآمدی داشتیم ( کارمندی، خود اشتغالی، کارآفرینی و سرمایه گذاری ) ولی چند سالی هست که یه سبک خیلی عالی و جذاب دیگه هم بهش اضافه شده ( کسب و کار آنلاین یا درآمد از اینترنت ) که من یکی یکی این سبکها را توضیح میدم.

۱-کارمندی: یعنی اینکه شخص به ازای ساعت کاری معینی در ماه، حقوق بگیر جایی ( دولتی یا خصوصی ) باشه.

۲- خود اشتغالی: یعنی شخص یه تخصصی داره، زمان هم میگذاره و درآمد کسب میکنه ( ترکیب تخصص و زمان ) مثل: آرایشگر، معلم خصوصی، وکیل، پزشک و …

۳-سرمایه گذاری: یعنی فرد چیزی می خره و بعد از مدتی نگه داشتن می فروشه. و در اصل پول فرد کار میکنه بعلاوه دانش و تجربه ای که توی اون زمینه داره چرا که اگه دانش و تجربه نداشته باشه احتمال اینکه پولش را هم از دست بده زیاده. مثل بورس، طلا، سکه، زمین، ملک و …

۴-کارآفرینی: یعنی شخص سیستمی را طراحی میکنه و اون سیستم براش درآمد زایی میکنه. سیستم یعنی مجموعه ای از افراد و اجزا که طی فرآیند خاصی شکل میگیره و هدف خاصی را دنبال میکنه که در اینجا هدف پول در آوردنه. کارآفرین رهبر ارکستر بودنه.

مثال کارآفرینی:

یه تایپیست را در نظر بگیرید: اگه ایشون به عنوان تایپیست توی یه جای دولتی یا خصوصی استخدام بشه و حقوق دریافت کنه، میشه کارمند، ولی  اگه خودش کار بگیره و توی منزل یا مغازه کار کنه میشه خود اشتغال و اگه چندتا تایپیست دیگه هم استخدام کنه و کار بگیره و اونا هم براش کار کنن میشه کارآفرین.

یه مثال دیگه:

فرض کنید یه نفر یه وانتی می خره و سر یه چهار راهی فلافل می فروشه ( این میشه خود اشتغالی )، حالا فرض کنید همین فرد، چند تا وانت میخره و چند نفر را هم استخدام میکنه و آموزش میده و اونا را سر چند تا چهار راه قرار میده (این میشه ایجاد سیستم و کارآفرینی )

یه مثال دیگه:

یه پزشک را در نظر بگیرید: اگه این پزشک توی یه بیمارستان کار کنه و حقوق بگیر باشه میشه کارمند. اگه یه مطب بزنه و خودش طبابت کنه میشه خود اشتغال و اگه یه درمانگاه تاسیس کنه و مجموعه ای از پزشکان را به همکاری دعوت کنه، دندانپزشک بیاره، داروخانه بیاره و مجموعه ای از خدمات پیراپزشکی و پرسنل اداری را استخدام کنه طوریکه حتی در نبود خودش هم سیستم بتونه کار کنه و درآمد زایی داشته باشه میشه کارآفرین.

حالا هر کدوم از این سبکها مزایا و معایب خودش را داره که توی قسمت بعد اونا را توضیح میدم.

۵-کسب و کارهای اینترنتی: یعنی تمام ایده هایی که در بستر اینترنت انجام میشن که پنج دسته هستند : فروشگاههای اینترنتی، کارهای خدمات اینترنتی، فروشگاه تولید محتوا، تبلیغات در اینترنت، خدمات تخصصی در اینترنت.

من تمام این سبکها را با جزئیات کامل در قسمت دوره ها توضیح میدم و اینکه چطور میشه توی هر کدوم عملکرد بهتری داشت را هم میگم.

حالا با توجه به چیزائی که گفتم سبک درآمدی تو کدوم یکی هست؟ یا اگه هنوز شغلی نداری کدوم سبک توجهت را به خودش جلب کرد؟

اگه در مورد این مطلب نظر یا تجربه ای داری و فکر میکنی میتونه برای بقیه مفید باشه، خوشحال میشم اگه نظر یا تجربه ات را از طریق کادر پائین همین صفحه برامون ارسال کنی.

ضمنا برای تهیه اشتراک دائم و دسترسی به تمامی دوره ها و محصولات سایت میتونی از اینجا اقدام کنی.

یا حق…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جایگاه بنر

محتوای دلخواه