راههای به دست آوردن شغل

بذارید قبل از اینکه این مطلب را بگم یه نکته ای را متذکر بشم و اون اینکه این مبحث بیشتر به درد نوجوونها و جوونهایی میخوره که هنوز شغل و مسیر درآمدی خودشون را مشخص نکردن، و همچنین افرادی که شغلی دارن ولی از شغلشون راضی نیستن و قصد تغییر شغل دارن یا افرادی که شغل دارن ولی میخوان یه درآمد جانبی دیگه هم داشته باشن.

همه ما برای گذران زندگی و همچنین برای به دست آوردن آرامش، آسایش و امنیت توی زندگیمون به پول احتیاج داریم. بنابراین، نیاز به شغل یا کسب و کاری داریم تا بتونیم از طریق اون پول به دست بیاریم و زندگیمون را با اون بسازیم.

متاسفانه خیلی از افراد توی بحث انتخاب شغل اصلا دقت به خرج نمیدن و اگه بخوام بهتر بگم با وسواس و در نظر گرفتن ظرفیت اون شغل و استعداد یا علاقه دنبال شغل نمیرن.

مثلا طرف میخواد یه کفش بخره چند روز همه مغازه های شهر را زیر و رو میکنه ولی موقعی که میخواد شغل انتخاب کنه، شغلی که یه عمر باهاشه، اصلا دقت نمیکنه و هر آگهی دید زنگ میزنه یا هر رشته ای که شد میره و اصلا دقت نمیکنه که یه عمر میخواد این کار را انجام بده و با خودش نمیگه آیا من این شغل را دوست دارم، درباره این شغل همه چی را می دونم؟ درآمدش کفاف زندگیم را میده؟ و هزار تا سوال دیگه.

که اگه شخص این مسایل را در نظر بگیره و با آگاهی و دانش و با برنامه و هدف شغل آینده اش را انتخاب کنه هم از اون کار لذت میبره و هم میتونه توش پیشرفت کنه و درآمد بیشتری را هم به دست بیاره.

خب بگذریم و بریم سر بحث اصلی خودمون یعنی راههای به دست آوردن شغل:

۱-همونطور که میدونید افراد خیلی خیلی زیادی شغلشون را از طریق خانوادگی انتخاب میکنند و یه جورایی ادامه دهنده شغل خانوادگیشون میشن.

مثلا پدرش ماشین سنگین داره و راننده ماشین سنگینه پسر هم همون شغل را ادامه میده یا پدرش مغازه داره و اونم توی همون مغازه میمونه و ادامه دهنده راه پدرش میشه، یا دیدید بعضی از خانواده ها اغلبشون پزشک هستن یا برخی اغلبشون معلمن و …

۲-بعضی ها به هر دلیلی نمی خوان شغل خانوادگی را ادامه بدن و میرن توی بازار و از طریق شاگردی کردن و از روش اوستا شاگردی مهارت یا حرفه ای را یاد میگیرن و اون کار را انجام میدن.

۳-بعضی ها سراغ درس و دانشگاه میرن و از طریق تحصیل علم حرفه یا کاری را برای خودشون انتخاب میکنن.

۴- بعضی ها هم هیچکدوم از روشهایی که گفتم را انتخاب نمیکنن و دنبال هیچ تخصص و مهارتی نمیرن. در نوجوانی یا جوانیشون وقتشون را به بطالت میگذرونن و موقعی که در گیر زندگی و مخارج اون شدن مجبورن سراغ کارهایی برن که تخصص خاصی نمیخواد و بالطبع درآمد آنچنانی هم نداره مثل مسافرکشی، کارگری، دستفروشی و …

به هر حال شما اگه بخواهی شغل خوبی به دست بیاری و درآمد خوبی داشته باشی باید وقت بذاری و توی یه زمینه به درد بخور تخصص کسب کنی، حالا یا از طریق رفتن توی بازار و به سبک اوستا شاگردی و یا از طریق درس و دانشگاه. ( این همون قانون کاشت و برداشته که توی قسمت قوانین موفقیت کامل توضیح میدم. ).

تخصصی که بتونی باری از روی دوش مردم برداری و به دیگران خدمت رسانی کنی. نیازهای مردم را برطرف کنی، مشکلات مردم را حل کنی و از طریق همین حل کردن مشکلات مردم و خدمت رسانی به آنها به پول و درآمد برسی.

یه روز همین حرف را یه جایی زدم یه نفر گفت رونالدو چه مشکلی حل میکنه که اینقدر پول میگیره؟ براش توضیح دادم و گفتم:

رونالدو با مهارت و تخصصی که داره مشکل رییس و مالک اون باشگاهی که داره بهش پول میده را حل میکنه. رییس اون باشگاه می خواد تیمش تو هر شرایطی ببره و رونالدو اغلب اوقات این کار را برای او میکنه.

پس دوستان توی انتخاب شغل به این فکر کنید که شغل، مهارت یا تخصص شما مشکل چه افرادی را حل میکنه و اونا بابت حل این مشکل چقدر حاضرن به شما پول بدن.

مثلا یه فردی که مشکل قلبی داره و هر لحظه ممکنه این مشکل جونش را بگیره هر مقدار پولی که جراح قلب بگه را پرداخت میکنه تا سلامتیش را به دست بیاره.

یا یه فردی که مثلا ملکی داره و اون ملک مدعی داره بعضی وقتها حاضره حتی تا سی چهل درصد مبلغ اون ملک را به یه وکیل کارکشته بده تا ملکش را بهش برگردونه.

خلاصه مطلب اینکه شما باید یه تخصص یا مهارتی را به دست بیاری تا بتونی ازش پول در بیاری و اون را تبدیل کنی به شغلت.

چند روز پیش رفته بودم سبزی بخرم، اون فروشنده اینقدر قشنگ و زیبا سبزیها را کنار هم چیده بود که آدم لذت میبرد. میخوام اینو بگم که سبزی فروشی هم تخصص میخواد. اینکه چطور سبزیها را کنار هم به تفکیک بچینی، سبزیها را بشناسی، چجوری اون چیزی که مشتری میخواد را بهش بدی و …

پس میبینیم که انجام هر کاری تخصص و مهارت میخواد. حالا اینکه به تخصص یا مهارت شما چقدر پول میدن به چندتا عامل بستگی داره : نوع تخصص یا مهارت شما، نیاز بازار، تعداد افرادی که تخصص شما را دارن، مدت زمانی که صرف به دست آوردن این تخصص کردید، چگونگی عرضه خودتون و تخصصتون و …

خب، حالا یه سوال :

شما چه تخصصی داری یا در حال کسب چه تخصصی هستی؟ چه مشکلی را میتونی حل کنی؟ تخصص یا مهارت تو چقدر خواهان داره؟ به درد چه کسانی میخوره؟ چقدر ظرفیت پولدار کردن تو را داره؟ جواب این سوالا تعیین کننده سرنوشت مالی و جایگاه اجتماعیته.

اگه در مورد این مطلب نظر یا تجربه ای داری و فکر میکنی میتونه برای بقیه مفید باشه خوشحال میشم نظر یا تجربه ات را از طریق کادر پائین همین صفحه برامون بفرستی.

برای تهیه اشتراک دائم و دسترسی به تمامی مطالب، دوره ها و محصولات سایت میتونی از اینجا اقدام کنی.

یا حق…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جایگاه بنر

محتوای دلخواه