مهمترین عامل تفاوت در زندگی انسانها

دوست عزیز:

بذار همین اول کار بهت بگم که مهمترین عاملی که باعث تفاوت در نوع زندگی ما آدما میشه چیه، ما آدمها از لحاظ فیزیکی ساختارمون تقریبا یکیه، حالا یکی یه کم بلندتره یکی کوتاهتر، یکی یه کم چاقتره یکی لاغرتر، یکی یه کم زیباتره، یکی زشتتر و …، ولی اون چیزی که باعث تفاوت توی زندگیها میشه، اون چیزائی هست که توی سرمون وجود داره، افکار و باورهامون. و همین افکار و باورهامونه که انتخابامون را به وجود میاره و انتخابهامون به مرور و در طول زمان تفاوتها را به وجود میاره که من در ادامه بیشتر توضیح دادم.

پس، برای اینکه انتخابهای بهتری داشته باشیم باید روی افکار و باورهامون کار کنیم و افکارمون را بزرگتر و باورهامون را سازنده تر کنیم.

مخصوصا افکار و باورهامون در انتخاب شغلمون خیلی تاثیر دارن. پس، انتخاب شغل خیلی مهمه، چرا که شغل ما در آینده تمام جوانب زندگمیون را تحت الشعاع قرار میده. بنابراین، انتخابهامونه که آینده مون را میسازه. و نکته جالب و مهم اینه که عوامل مختلفی روی تصمیم گیریها و انتخابهای ما دخیل هستن. که در ادامه اونا را نام میبرم و بعد در لا به لای مطالب سایت به صورت مفصل توضیح میدم.

دوست من:

پزشک شدن یه انتخابه نه یک اتفاق

وکیل شدن یه انتخابه نه یک اتفاق

ثروتمند شدن یه انتخابه نه یک اتفاق

فقیر بودن یه انتخابه نه یک اتفاق (شاید ما فقیر به دنیا اومده باشیم ولی میتونیم انتخاب کنیم که فقیر نباشیم)

بیکار و علاف بودن یه انتخابه نه یک اتفاق

هدفمند بودن یه انتخابه نه یک اتفاق

رونق دادن کسب و کار یه انتخابه نه یک اتفاق

و …

دوستان، زندگی موهبتیه که خداوند به ما عطا کرده و به ما این فرصت را داده تا اون را تجربه کنیم.

و از اونجاییکه بر خلاف دیگر موجودات زنده، خداوند به ما فکر و اراده و اختیار داده، قادریم خودمون با فکر و اراده و اختیار تصمیمها و انتخابهایی را برای زندگیمون داشته باشیم و خودمون جهت زندگیمون را مشخص کنیم.

اگه در زمانهای مناسب، تصمیمها و انتخابهای درستی داشته باشیم زندگی روی خوشش را به ما نشون میده.

ولی اگه تصمیمها و انتخابهای نادرستی داشته باشیم یا اصلا اهل تصمیم گیری و انتخاب نباشیم و شعارمون هر چه پیش آید خوش آید باشه زندگی با بی رحمی تمام و بدون هیچ رودربایستی روی دیگر خودش را به ما نشون میده.

احتمالا اطرافتون افرادی هستند که اصطلاحا زندگیشون روی غلطکه، شغل خوب، درآمد خوب، خونه خوب، ماشین خوب، مسافرت خوب و … آیا به نظرتون اینها تصادفی هستند؟ خیر، اصلا اینطور نیست.

من به جرآت میگم که این افراد، خودشون یا والدینشون یه روزی تصمیمهای درستی گرفتن و انتخابهای خوبی داشتن، اهداف بزرگی داشتن و برای رسیدن به اون اهداف تلاش کردن و الان دارن نتیجه انتخابهای درست و تلاشهاشون را می گیرن.

نکته دیگه اینکه:

جهان هستی قوانین خاص خودش را داره. و چه ما این قوانین را بدونیم یا ندونیم.اونها تاثیر خودشون را روی زندگی ما میگذارند.

اگه ما این قوانین را بدونیم و همسو با اونها پیش بریم موفقتر خواهیم بود، وگرنه با مشکل مواجه میشیم.

جهان هستی قوانین زیادی داره که زندگی ما را تحت الشعاع قرار میده که من در قسمتی از سایت این قوانین را یکی یکی نام میبرم و به طور کامل در مورد اونها توضیح میدم. وقتی این قوانین را بشناسید، میتونید تصمیمهای بهتری بگیرید، انتخابهای مناسبتری داشته باشید و بر اساس اونا زندگی بهتری را برای خودتون بسازید.

برای مثال: یکی از قوانین مهم کائنات قانون کاشت و برداشته.

طبق این قانون شما زمانی میتونید محصولی را برداشت کنید که قبلا اون را کاشته باشید، ازش نگهداری کرده باشید و  صبر کرده باشید تا به ثمر برسه و بعد برداشت کنید. و دیگه اینکه همان چیزی را میتونید برداشت کنید که کاشته اید.

مثلا اگه درخت کاجی در حیاط منزلتون داشته باشید آیا میتونید توقع برداشت میوه گیلاس داشته باشید؟ مطمئنا جواب منفیه.

در زندگی واقعی ما انسانها نیز همینطوره. و ما دقیقا نتیجه کاشته های ( تصمیمها و انتخابهای ) خودمون را برداشت خواهیم کرد.

من در اینجا با یه مثال به طور کامل بحث تصمیم گیری و انتخاب و تفاوتی که توی زندگی ایجاد میکنه را براتون توضیح میدم:

سه دانش آموز سال دهم را در نظر بگیرید:

دانش آموز اول تصمیم میگیره محکم درس بخونه تا بتونه توی رشته دندانپزشکی قبول بشه و ادامه تحصیل بده. بنابراین برنامه ریزی میکنه و به صورت مستمر هدفش را دنبال میکنه و واقعا خودش را متعهد میکنه تا به هدفش برسه و در مسیر هدفی که برای خودش در نظر گرفته از هیچ تلاشی دریغ نمیکنه.

دانش آموز دوم به دلیل علاقه ای که به کار تنظیم موتور داره تصمیم میگیره که مدرسه و درس را رها کرده و توی یه مغازه تنظیم موتوری شاگردی کنه تا توی این رشته به یه استادکار تبدیل بشه. و برای رسیدن به این هدفی که برای خودش در نظر گرفته از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمیکنه.

دانش آموز سوم رفیق بازه و به حساب خودش خوشگذرونه، هیچ هدف و برنامه ای برای آینده اش نداره و زندگی را با شعار هر چه پیش آید خوش آید میگذرونه.

ده سال بعد:

دانش آموز اول درسش تموم شده و تبدیل شده به یک دندانپزشک، مطب خودش را راه اندازی کرده، با یکی از همکلاسیهایش که او هم یک دندانپزشکه ازدواج کرده و زندگی خوب و رو به راهی را برای خودش ساخته.

دانش آموز دوم تبدیل شده به یک استاد کار درجه یک تنظیم موتور، مغازه خودش را راه اندازی کرده، چند تا شاگرد داره و هر روز دهها نفر ماشیناشون را جهت تعمیر نزد او می برند البته با وقت قبلی.

و دانش آموز سوم چون هدف، برنامه و استراتژی خاصی برای زندگیش نداشته، با وجودیکه با پول باباش توی یکی از رشته های معمولی لیسانس هم گرفته و سربازی هم رفته، بیکاره و هیچ کاری براش نیست. چون لیسانسش در حد یک کاغذه و تخصصی که به درد جامعه بخوره نداره. و الان هم بعضی وقتها با ماشین باباش مسافرکشی میکنه. سنش بالا رفته و هیچگونه تخصصی هم نداره.

مگه این سه تا دانش آموز با هم همکلاسی نبودن؟ پس چی شد که الان زندگیشون اینقدر با هم متفاوت شده؟ درست حدس زدید. به خاطر انتخابهائیه که ده سال پیش داشتن که باعث شده الان اینهمه تفاوت توی زندگیشون به وجود بیاد.

( البته مثالی که زدم راجع به آقایونه و این مساله در مورد خانمها هم صدق میکنه. )

مطمئنا همه ما توی اطرافمون از هر سه گروهی که مثال زدم دیدیم. حالا قضاوت با شما آیا اینها تصادفی هستند؟

دوستان، در مورد شغل و درآمد هم این مساله صدق میکنه و میتونیم اینطور بگیم که: درآمد، میوه درختیه که سالها قبل خودمون کاشتیم یا انتخابهائی که سالها قبل خودمون داشتیم یا بعبارتی درآمد میوه تخصصیه که خودمون اون را انتخاب کردیم و سالها برای به دست آوردنش زحمت کشیدیم.

پس اگه ما انتخاب درستی داشته باشیم و تصمیم بگیریم در زمینه ای تخصص به دست بیاریم که واقعا مورد نیاز جامعه است طعم شیرین درآمد و زندگی خوب را خواهیم چشید.

خلاصه کلام اینکه:

هر جامعه ای ( چه ایران یا خارج از ایران ) به انواع و اقسام تخصصها و مهارتها نیاز داره. از پزشکی و استادی دانشگاه و مهندس و معلم و تاجر گرفته تا راننده تاکسی و کارگر و …

حال اینکه شما بخواهید در آینده چه شغل و تخصصی داشته باشید کاملا به تصمیمها و انتخابهای الانتون بستگی دارد.

بعبارتی هر چه الان بکارید در آینده برداشت خواهید کرد.

دوست عزیز: زندگی کاملا مطیع و فرمانبردار افراد متخصص و کارآمده و برعکس کاملا در مقابل افراد ناکارآمد و بدون مهارت بی رحمه. چرا که ما برای زندگی کردن نیاز به پول داریم و برای به دست آوردن پول هم نیاز به تخصص و مهارت.

اگر الان از وقتتون درست استفاده کنید و با یه تصمیم قاطع و یه انتخاب درست هدف درستی را برای خودتون در نظر بگیرید و توی اون به یه متخصص تبدیل بشید که چقدر خوب. ولی اگه وقتتون را بیهوده تلف کنید روزی متوجه میشید که سنتون بالا رفته و هیچگونه تخصصی هم ندارید و باقی ماجرا…

خلاصه کلام اینکه: جهان هستی هیچوقت هیچکدام از من یا شما را مجبور به تصمیم یا انتخاب خاصی نمیکنه. خداوند به ما فکر و اراده و اختیار داده و ما را آزاد گذاشته تا خودمون جهت زندگی خودمون را مشخص کنیم و  در آینده نزدیک نتیجه تصمیمها و انتخابهای امروزمون را به ما میده.

اگر الان بی برنامگی، بی هدفی و علافی را انتخاب کنیم نتیجه اش فقر و بیکاری و فلاکت و بی پولیه. ولی اگر الان هدفمند باشیم و با برنامه و تلاش به هدفمون برسیم و در زمینه ای تخصص به دست بیاریم نتیجه اش شغل خوب و درآمد و ثروت و یک زندگی خوبه.

حالا سوال مهمی پیش می آد و اون اینه که چرا انتخابها و تصمیمهای افراد با هم متفاوتند؟

* بعضیا تصمیمهای بزرگ می گیرن و انتخابهای خیلی خوبی دارن و هدفمند هستن.

* بعضی توی زندگی شعارشون هرچه پیش آید خوش آید هست و اصولا با تصمیم گیری و انتخاب و هدفمند بودن بیگانه اند.

* بعضی هم متاسفانه تصمیمها و انتخابهای اشتباهی دارن.

من توی این سایت تمام تلاشم را میکنم تا تمام موضوعاتی که روی تصمیم گیریها و انتخابهای ما موثر هستند را توضیح بدم.

من خودم به خاطر ندونستن این مسایل توی زندگیم ضربه های زیادی خوردم و ناکامیهای زیادی را متحمل شدم و حالا که با تحقیق، تحصیل و تجربه آگاهی نسبی نسبت به این مسایل پیدا کردم، دوست دارم در حد توانم به افرادی که تمایل دارن کمک کنم تا بزرگتر فکر کنن، دیدشون را وسیعتر کنن، انتخابهای بهتری داشته باشن، تصمیمهای بهتری بگیرن و توی زندگیشون هدفمند باشن.

اینجا تیتروار بعضی از عواملی که روی تصمیم گیریها و انتخابهای ما موثر هستن را نام می برم و بعد به مرور زمان و لا به لای مطالب سایت اونا را به طور کامل توضیح میدم.

عوامل مهمی که روی تصمیم گیریها و انتخابهای ما موثر هستن:

* برنامه هایی که توی ضمیر ناخودآگاهمون وجود داره ( باورهامون ) و معمولا از وجودشون هم خبر نداریم. ( که این برنامه ها حاصل نحوه تربیت و محیطی هست که قبلا در اون زندگی کرده ایم و بزرگ شده ایم.)

* همسوئی خودآگاه و ناخودآگاهمون

* آگاهی یا اطلاعاتی که داریم

* الگوهای اطرافمون

* دایره دوستانمون

* آگاهی از قدرت هدفگذاری

* عزت نفس و نقش آن توی هدفگذاری و رسیدن به خواسته ها

* اعتماد به نفس

* باورها و افکار و نقش مهم اونها در زندگی، نحوه شکل گیری اونها و راههای تغییر اونها

* عشق و علاقه و استعداد

* ارتباطات و مهارتهای ارتباطی

* هوش مالی

* و …

و در آخر:

دوست عزیزی که وارد این سایت شدی واقعا از اعماق وجودم میگم که خدا خیلی دوستت داشته که با این سایت آشنا شدی ( حالا ممکنه بعضیها به این حرف نیشخند بزنند، بعضیها مسخره کنند، بعضی ها هم جدی بگیرند. ) من با اونایی که نیشخند میزنند یا مسخره می کنند کاری ندارم ( چون به هر حال این کار هم یه انتخابه ) ولی اونایی که این حرف را جدی گرفتن واقعا بهتون تبریک میگم چرا که اگر واقعا قدم به قدم با من همراه باشید و آموزه های این سایت را به کار ببندید واقعا اونقدر رشد میکنید که چند سال بعد وقتی به گذشته و پشت سرتون نگاه میکنید اصلا گذشته خودتون را نمی تونید به یاد بیارید.

این حرف را واقعا جدی میگم چرا که تک تک مطالبی که اینجا میگم حاصل حدود ۴۰ سال تجربه ( زمین خوردن و بلند شدن )، تحقیق و تحصیله.

در ضمن برای دسترسی به تمامی مطالب، دوره ها و محصولات سایت میتونی از اینجا اقدام کنی.

اگه در مورد این مطلب، نظر یا تجربه ای داری و احساس میکنی مفیده و میتونه به دیگران کمک کنه، نظر یا تجربه ات را از طریق کادر پائین همین صفحه برامون بفرست شاید برای کسی مفید باشه.

یا حق…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جایگاه بنر

محتوای دلخواه